Subfons 11 - Club Bàsquet Mollet

Open original Objecte digital

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES CAT AHMVA 11

Títol

Club Bàsquet Mollet

Data(es)

  • 1893 - 2003 (Creació)

Nivell de descripció

Subfons

Volum i suport

4,5 metres lineals
Suport: Paper i fotogràfic
Unitat d’instal·lació: 15227-15255 (donació Enric Viñas) i 15315-15332 (donació Antoni Viladomiu)
Localització: D2 (15227-15255) i D7 (15315-15332)

Àrea de context

Nom del productor

Història biogràfica

Història arxivística

Cessió del fons feta pel Sr. Enric Viñas Quixalós
Donació del Sr. Antoni Viladomiu Martorell

Origen de l'ingrés o de la transferència

Encara que la documentació va ser portada amb anterioritat, hi ha un document on diu que en data 20 de setembre de 2000, el Sr. Enric Viñas va cedir aquesta documentació per a l’estudi d’investigadors que estiguessin interessat en l’estudi d’aquest fons. Donació del fons feta pel Sr. Antoni Viladomiu Martorell mitjançant conveni de data 14/ 10/2009.El dia 10 de maig de 2010 l’arxiver de l’Arxiu Històric de Mollet del Vallès, Isidre Garcia, recull del domicili particular d’Antoni Viladomiu Martorell una col·lecció de 485 fotografies realitzades per ell mateix sobre el Club de Bàsquet Mollet.

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Es tracta del fons documental del Club de Bàsquet Mollet. El fons conté documentació que va desde l’any 1932 fins l’any 1991. La documentació compresa entre l’any 1932 i el 1943 fa referència a activitats realitzades per l’equip de bàsquet però que aquest, no estava constituït com a tal. No serà fins l’any 1943 amb els estatuts i el reglament que no hi haurà la constitució del Club de Bàsquet Mollet. Conté documentació variada amb un gran nombre de fitxes de jugadors per diferents categories i anys i resultats i classificacions dels diferents partits i diferents temporades. Hi ha també un gran nombre de publicacions d’esports i molts retalls de premsa amb articles que fan referència al Club, com resultats i comentaris de partits, les classificacions, anuncis de campionats, etc.
També hi ha documentació pròpia del club com les actes dels partits, circulars per als socis, programes de les diferents temporades i notes d’entrenament. Hi ha un gran nombre elevat de cartells on s’anunciaven els partits. Compta també amb documentació de l’activitat social del club on consta la seva relació amb la Parròquia de Sant Vicenç, invitacions, nadales, postals, etc. Aplega gran documentació fotogràfica aportada pel Sr Antoni Viladomiu on hi ha pendent de formalitzar una donació de 485 fotografies més.

Valoració, destrucció i programació

Ingressos

Sistema d'organització

La classificació s’ha mantingut amb l’ordre original en què va arribar. S’ha fet una primera classificació bastant genèrica i ens serveix per fer una primera identificació de les grans agrupacions documentals. Aquesta classificació no ha estat física.
La classificació de les agrupacions documentals de la documentació donada pel Sr. Enric Viñas és: Temporada, Premsa, Hemeroteca, Fotografia, Correspondència, Noces d’Argent i Altres. En el cas de l’agrupació temporada trobem que hi ha documentació diversa com classificacions d’equips, fitxes, retalls de premsa, circulars, actes partits, etc.
La classificació de les agrupacions documentals de la documentació donada pel Sr. Antoni Viladomiu és: Publicacions, Recull premsa, Fitxes, Fotografia, Articles, Calendari partits, Bibliografia, Convocatòria reunió/citació, Cultura, Actes partits, Adhesius, Programes varis, Programa Festa Major, Programa bàsquet/esport, Economia, Altres, Coneixements bàsquet, Campionats/torneigs/trofeus/obsequis, Targetes/postals, Propaganda/publicitat, Documentació Club, Carnets, Cartells, Celebracions/actes/esdeveniments, Correspondència, Homenatge a la Vellesa i Reglaments/normes.

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Condicions de reproducció

Idioma del material

  • català
  • espanyol d'Espanya

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Instruments de descripció

Documents Word

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Àrea de control de la descripció

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

Regles o convencions

  • Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC) 2007; VV.AA. Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Estat d'elaboració

Esborrany

Nivell de detall

Parcial

Dates de creació revisió eliminació

Idioma(es)

Escriptura(es)

Fonts

Els inicis del bàsquet a Mollet. Revista Notes núm. 5

Area de drets Objecte digital (Exemplar original)

Area de drets Objecte digital (Referència)

Area de drets Objecte digital (Miniatura)

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres

Llocs relacionats